Hoppa till huvudinnehåll
<<< Djurens Rätt

ÅRSMÖTESSEMLA

Du, som inte var med på årsmötet, kan baka din egen semla, om du vill

Smält 75 g. mjölkfritt margarin. Häll i 2½ dl. havre/sojamjölk och värm till 37 grader. Smula 25 g. jäst i en stor bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, 1 krm. salt, ½ dl. socker, 1 tsk. krossade kardemummakorn, en rågad tsk. ”no egg” och 7 dl vetemjöl.

Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda lätt och forma en stor platt kaka. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs under duk i 20 min. Grädda på nedre falsen i 20 min.

Den platta kakan jäser upp till en bulle. Låt den svalna och skär den sedan mitt itu. Bred på mandelmassa enligt följande: 200 g. sötmandel + 2 st. bitter mals och blandas med 1 dl. socker och 1 dl. havre/sojamjölk.

Toppa med vispad eller ovispad Karlshamns Luftig Visp och lägg ihop bullhalvorna. 12-16 stora bitar eller 20 små.